donderdag 8 april 2010

ons nieuwe project

We krijgen er nieuwe bewoners bij. Het duurt nog even, want ze zitten nog in een ei!

De verwachting is dat d eieren 24 april uit komen. De broedtijd voor kippeneieren bedraagt namelijk precies 21 dagen. We hebben eieren van een klein kippenras gekozen, dat rustig is, makkelijk tam te maken is en zich prima red in een stadstuintje. De Wyandotte kriel. Deze kuikens krijgen de kleur zilver-zwart gezoomd.
De broedtemperatuur moet constant en 37,8 graden zijn. Het vochtigheidspercentge  mag niet hoger dan 55 procent zijn en de eieren moeten 2 of 3 keer per dag gekeerd worden, om er voor te zorgen dat het embryo niet aan het schaalvlies groeit. Vanaf 18 dagen broeden hoeven de eieren niet meer gekeerd worden en maken de kuikens zich in het ei klaar om uit te breken. De luchtvochtigheid moet die laatste dagen hoog zijn, namelijk zo'n 80 procent. Na een dag of 8 kunnen we eieren schouwen, met een lampje, om te zien welke eieren tot ontwikkeling gekomen zijn.
Je kunt dan dit zien
We hebben ook een poster waarop de ontwikkeling van het kuiken in het ei te zien is. De meisjes vinden het heel interessant allemaal en kunnen haast niet wachten tot er kuikens zijn ;)
Wordt vervolgd......

3 opmerkingen:

Mirjam zei

Cool! Ben heel benieuwd wat er uit de eieren zal komen....dooiers of kipjes ;))))

Anoniem zei

Oh wat leuk.
Wyandotte kipjes. Die hadden wij ook tot voor kort! Het zijn zulke mooie kuikentjes!!! Ze lief!!

Ik ben heel benieuwd naar het vervolg :)

Liefs
Ellen

Jon zei

En? de dames hier leven erg mee namelijk, hoe is het met de kipjes?