zaterdag 3 januari 2009

Eindelijk schaatsen!

De schaatsbaan "Het biltse meertje" http://www.ijbm.nl/ ging vanmiddag open. Heerlijk om weer te kunnen schaatsen op natuurijs. De kinderen wilden nog liever op de slee zitten en alles om zich heen bekijken. Vele rondjes heb ik ze achter mij aangetrokken. Het was heel druk en gezellig! Wat een sfeer! En de koek en warme chocomel ontbraken natuurlijk niet.


Met kerst zijn we 5 dagen in Duitsland geweest.
Dit was ons uitzicht over het moezeldal nabij Kröv. Wat een prachtige omgeving met zijn uitgestrekte wijnvelden. In de nabijgelegen vinotheek hebben we enkele wijntjes geproeft en later voor de open haard gedronken.




In de buurt, in Traben Trabach, zijn we bij een oude kasteel ruïne geweest Grevenburg genaamd. (http://de.wikipedia.org/wiki/Grevenburg) Een flinke klim en daarna een schiiterend uitzicht!





Met een vogelgidsje op zak hebben we veel gewandeld in de omgeving en een Glanskop (http://nl.wikipedia.org/wiki/Glanskop) gespot en een Geelgors (http://nl.wikipedia.org/wiki/Geelgors). Verder veel Roodborstjes, kool- en Pimpelmezen natuurlijk.

Het overdekte zembad op het park was heerlijk en er was een hele leuke speeltuin en als dat te koud werd hebben we spelletjes in ons huisje gespeeld met de open haard op de achtergrond ;)
We zijn ook een dagje in Trier geweest. Trier (Frans: Trèves, Luxemburgs: Tréier, Latijn: Augusta Treverorum) is de oudste stad van Duitsland. Stadsdistrict (kreisfreie Stadt) Trier ligt op de rechteroever van de Moezel en telt 105.888[1] inwoners. De opdracht tot de bouw van de stad werd gegeven door de Romeinse keizer Augustus in 16 v.Chr.. De stad heette oorspronkelijk Augusta Treverorum en was bedoeld als hoofdstad van de Romeinse provincie Belgica Prima.
Gedurende enige tijd was het de hoofdstad van het West-Romeinse Rijk.
Een bekend historisch monument in de stad is de 2e-eeuwse Porta Nigra, de best bewaarde Romeinse stadspoort ten noorden van de Alpen. Er zijn nog verschillende andere monumenten uit de Romeinse tijd, b.v. de Kaiserthermen, de Barbarathermen en het amfitheater. Ook uit latere perioden heeft Trier veel fraaie monumenten, waaronder de bekende 11e- tot 18e-eeuwse Dom waarvan de bouw reeds in de 4e eeuw begon, en vele andere kerken. Door haar rijke verleden en vanwege haar mooie ligging in het Moezeldal is Trier een veelbezochte toeristenplaats geworden.
Trier is een centrum van wijnhandel en heeft een belangrijke functie als winkelcentrum voor een grote regio.
Trier is ook bekend als geboorteplaats van Karl Marx. Zijn geboortehuis is thans ingericht als museum: het Karl Marx-huis.
Zustersteden van Trier zijn o.a het Nederlandse 's-Hertogenbosch en het Britse Gloucester.
Het was een erg interessante dag!



Op de laatste dag zijn we met de auto nog een heel eind de bossen ingereden en kwamen op talloze schitterende plekken uit waar we dan ook zijn uitgestapt en van de zon en het uitzicht hebben genoten.

Geen opmerkingen: