zondag 9 januari 2011

Heerlijk gebakken, Nienke!



Nienke ontpopt zich meer en meer als keukenprinsesje en vraagt mij regelmatig te helpen in de keuken om iets lekkers te bakken of komt tijdens het koken vragen of ze kan helpen met iets. Emma heeft afgelopen week bibliotheekboeken uitgezocht met Chris, toen Nienke ziek was en niet mee kon. Ze had speciaal voor Nienke twee kookboeken en een heel groot paardenboek uitgezocht. Het ene kookboek heet: Koken met Geronimo Stilton - Recepten voor kinderen en het andere kookboek heet: 1-2-3-4 bakken met plezier door Lucy Broadhurst. Uit dit laatste boek hebben we een aantal lekkernijen gekozen en er de ingrediënten voor gekocht die ontbraken. We zijn de afgelopen twee dagen bezig geweest met bakken, proeven. wegen, mixen...
 Dit hebben we vandaag gemaakt chocoladecakejes met stukjes hazelnoot en feestkoekjes. Gisteren hebben we chocoladecakejes met chocoladeglazuur gemaakt, maar daar hebben we helaas geen foto van gemaakt. ;)
 Hier leggen we de laatste hand aan de koekjes.
 Evi kust haar broertje....

2 opmerkingen:

Mirjam zei

Wat een schatjes, allemaal! :)

. zei

Sinds een tijdje ben ik lezer van jullie blog.
Prachtige kindjes, maar dat begon al met een mooie bolle buik (samen met Mirjam op de foto).
Zelf heb ik vijf kinders in de leeftijd tussen 10 jaar en 10 maanden. Zo'n groot gezin voelt warm en je verveelt je nooit.
Ik wens jullie nog een fijne beebietijd en natuurlijk ook genieten met de twee oudste meisjes...